Ouder

 

U gaat scheiden. Maar wat betekent dit voor uw kind?

Bij Kinderpraktijk Vota wordt aandacht besteed aan de stem, wensen en behoeften van de kinderen in de scheidingssituatie. Tijdens de scheiding treden er veel veranderingen op die, zowel voor u als voor uw kind, moeilijk kunnen zijn. Aan de hand van een kindgesprek, reflectiegesprek, adviesgesprek, of het Zandkastelenprogramma worden u en uw kinderen ondersteund en begeleid in de scheidingssituatie.

Maak gerust een afspraak voor een gratis kennismaking!

Kindgesprek

Kinderpraktijk Vota gaat in gesprek met uw kind, waarbij aandacht wordt besteed aan gedachten, emoties en wensen omtrent de scheiding. De vorm van het gesprek wordt aangepast naargelang de leeftijd en ontwikkelingsfase van uw kind. Zo kan er gebruik worden gemaakt van boeken, tekeningen, knutselwerk en gezinsopstellingen met Playmobil. Ook maakt Vota gebruik van haar eigen werkboek. Hier kan uw kind zijn herinneringen, wensen en vragen kwijt. 

  • Vorm: het kindgesprek vindt plaats in de veilige omgeving van het kind. In de meeste gevallen is dit thuis, bijvoorbeeld in hun slaapkamer. Tijdens het kindgesprek wordt individueel met het kind gesproken.
  • Duur: Circa 1 uur per kind
  • Frequentie: Het kan erg prettig zijn voor uw kind om vaker een kindgesprek te voeren. Indien er meerdere gesprekken plaatsvinden, is er meer ruimte voor het behandelen van verschillende thema's. Samen met uw kind ga ik op een prettige manier de diepte in. Vota biedt verscheidene pakketten aan.

 

Reflectiegesprek

In een reflectiegesprek wordt met ouders gereflecteerd op het gevoerde kindgesprek. De wensen en behoeften van het kind komen daarin aan bod. Tevens worden er, indien gewenst, handvatten en tips gegeven. 

  • Vorm: Het reflectiegesprek wordt met beide ouders tegelijkertijd gevoerd. De kinderen zijn hierbij niet aanwezig. 
  • Duur: Circa ¾ uur per kind

Adviesgesprek

Bij Kinderpraktijk Vota kunt u naar aanleiding van een specifieke hulpvraag, omtrent de scheidingssituatie en uw kinderen, advies ontvangen. Dit advies is vrijblijvend. Het is hierbij niet noodzakelijk dat er een kind- en reflectiegesprek heeft plaatsgevonden.

  • Vorm: het advies gesprek wordt bij voorkeur met beide ouders gevoerd, in afwezigheid van de kinderen.
  • Duur: afhankelijk van de hulpvraag

Heeft u al eens gehoord van de open brief van Villa Pinedo? In deze brief krijgt u, als ouder, de sleutel tot de behoeften van kinderen in scheidingssituaties. Download de brief hier. Wellicht volgt er een prachtig gesprek met uw kind. 

Downloaden (PDF, 217KB)