Kindbehartiger

Kindbehartiger

 

 

 

 

 

 

Kosten

€60,- per uur (excl. BTW).

Duur
De duur van ieder traject is verschillend.
Een gemiddeld traject beslaat 4 à 5 bijeenkomsten.

Locatie
Thuis of op een neutrale locatie.

Meer info?
Hier vindt u de website van de beroepsorganisatie.

Neem hier contact op

 

De Kindbehartiger

Wat doet een kindbehartiger?

De Kindbehartiger is er speciaal voor kinderen in een scheidingssituatie. Zij biedt het kind de mogelijkheid om zijn verhaal te doen, zijn mening te geven en zijn behoeften kenbaar te maken. De Kindbehartiger luistert, vertaalt en borgt de stem van de kinderen, het liefst zo vroeg mogelijk in het scheidingsproces. De Kindbehartiger treedt op als belangenbehartiger van kinderen in een scheidingssituatie, ondersteunt kinderen, hun ouders en verzorgers en draagt ertoe bij dat kinderen met een vertrouwd en veilig gevoel verder kunnen na een scheiding.

De Kindbehartiger heeft een coördinerende rol en verhoogt daarmee de kwaliteit en effectiviteit van het scheidingsproces. De regievoering van de geboden ondersteuning vindt plaats vanuit de positie van het kind. Alle betrokkenen (kinderen, ouders, sociale hulpverleners, juristen, advocaten, mediators, scheidingscoaches) worden waar nodig actief betrokken door de Kindbehartiger en hierover wordt helder gecommuniceerd.

De Kindbehartiger biedt op maat gemaakte ondersteuning aan kinderen en hun ouders. Iedere scheidingssituatie is anders. Dit vergt een flexibele en unieke benadering bij iedere situaties. Indien u in gesprek komt met een Kindbehartiger, wordt de meest geschikte aanpak aan u voorgelegd.

Wie is de Kindbehartiger?
Kindbehartigers zijn professionals die ervaring hebben in de omgang en gespreksvoering met kinderen in een scheidingssituatie, kennis hebben van de ontwikkelingsfasen van kinderen alsmede van het scheidingsproces, inzetten op het ouderschap dat blijft en bekend zijn met het juridisch speelveld.

De Kindbehartiger werkt veelvuldig samen met andere professionals. Zo beweegt de Kindbehartiger zich als sleutelfiguur rondom het kind en het gezin.

Wanneer kan een Kindbehartiger helpen?
• Wanneer een kind net weet dat zijn ouders uit elkaar gaan of wanneer zij al een tijdje uit elkaar zijn.
• Wanneer een kind moeite heeft met de scheiding van zijn ouders.
• Wanneer ouders willen voorkomen dat kinderen problemen krijgen n.a.v. de scheiding.
• Wanneer ouders in een juridische procedure terecht (dreigen te) komen en de stem van het kind verloren lijkt te gaan.
• Wanneer een het kind opnieuw contact gaat opbouwen met een ouder die uit beeld is geraakt door een scheiding.