Kind

Mijn ouders gaan uit elkaar. En ik dan?

Zijn je ouders gescheiden, of gaan ze binnenkort scheiden? Heb je moeite met de situatie of heb je behoefte aan een luisterend oor? Dan ben je hier op de goede plek! Bij Kinderpraktijk Vota wordt goed geluisterd naar de mening, de wensen en de behoeften van de kinderen.

We kunnen verschillende dingen doen:

  1. We kunnen samen, met toestemming van je ouders, praten over hoe het met je gaat en wat er wellicht anders zou kunnen.
  2. Ik kan samen met je ouders praten over wat er goed gaat en wat er beter kan. Ik hoor je denken: 'Dat wil ik niet'. Geen zorgen, dat heb ik vaker gedaan :). Het is belangrijk dat jouw ouders weten wat jij van de scheiding vindt. Ik zal ervoor zorgen dat zij dat ook begrijpen.
  3. Je kunt mee doen aan het Zandkastelenprogramma. Daar ga je samen met andere kinderen met gescheiden ouders aan de slag. Samen praten en knutselen we een middag en bekijken we wat iedereen van de scheiding van zijn ouders vindt. Vaak helpt het om te horen dat andere kinderen het ook moeilijk hebben met de scheiding. Zo kun je elkaar steunen.

Kijk even rustig rond op de site, daar vind je meer informatie. Wil je nog wat meer weten of wil je afspraak maken, klik dan op onderstaande knop.

Heb je al eens gehoord van het Zandkastelenprogramma

Als je ouders gaan scheiden verandert er een heleboel. Soms heb je moeite met deze veranderingen en voel je je boos, verdrietig of misschien wel schuldig. 

Het Zandkastelenprogramma is speciaal gemaakt voor kinderen van gescheiden ouders. In dit programma gaan we op een creatieve manier aan de slag. Samen met andere kinderen van gescheiden ouders besteden we een middag aan wat je denkt, voelt en nodig hebt. Zo leren we hoe we moeten omgaan met al die gevoelens. 

Wil je wat meer weten of zou je graag mee doen? Neem gerust contact op! 

mond

Je ouders zijn gescheiden of gaan binnenkort scheiden. Er verandert heel veel, voor je ouders, maar ook voor jou! Het is heel begrijpelijk en normaal dat jij je hierdoor soms verdrietig, boos, bang of schuldig voelt. Ondanks dat je ouders hard hun best doen om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, lukt dit niet altijd even goed.

Het kan dan fijn zijn om eens met iemand te kletsen. Bij Kinderpraktijk Vota wordt goed naar je geluisterd en is er aandacht voor wat jij wilt en nodig hebt.

Heb je al eens gehoord van Villa Pinedo? Zij helpen ook kinderen in scheidingssituaties. Een aantal kinderen heeft een prachtige brief geschreven, namens alle kinderen met gescheiden ouders. Download hem hier, voor jezelf of voor je ouders. 

Downloaden (PDF, 217KB)